Categorieën
Reizen

Eclipsreizen

Geschiedenis
Door de jaren heen heb ik diverse eclipsreizen gemaakt. Mijn 1e was in 1994 in Bolivia, waarna er nog 5 volgde: 1998 Curacao, 1999 Bulgarije, 2001 Zambia, 2005 Spanje en 2006 Turkije. Bij mijn 5e eclipsreis (2005 Spanje) kende ik mijn vrouw net, dat was echter te kort om haar ook van deze reis te kunnen laten genieten.
Dus mijn 6e (2006 Turkije) hadden we natuurlijk samen gepland, het was haar 1e en voorlopig laatste eclipsreis. Daarna werd we ouders van 2 meiden en volgde een heel ander aangenaam, uitdagend, spannend en leerzaam leven. Reizen op de oude manier was vanwege financiën niet meer mogelijk, de meiden laten opgroeien en ze vakanties bieden waarin kind zijn centraal stond werd de nieuwe norm.
Toekomst
Nu ze beide puber zijn en te weten dat mijn vrouw me deze trip gunt gaat het er in April 2024 eindelijk weer van komen: Mijn volgende eclipsreis. Het word mijn 7e en deze keer naar Texas USA, en ik ga weer samen met enkele oud gedienden op reis met wie ik ook reisde naar Bolivia, Bulgarije en Spanje.
Mijn vrouw haar 2e eclipsreis, mijn 8e en de meiden hun 1e hebben we ook al besproken, dat zal 2026 IJsland moeten worden. Dat is echter nog ruim 3 jaar waarin van alles kan gebeuren, als we echter allemaal gezond blijven dan gaan we die reis naar het koele noorden echt maken.
Categorieën
Basis

Mijn website

Foto’s
Door de jaren heen heb ik zelf, of zijn voor mij, bij diverse gelegenheden foto’s gemaakt. Dat gaat terug tot vr. 1 sep. 1978, die dag raakte ik op 9-jarige leeftijd door eigen schuld bij een ernstig auto-ongeluk betrokken. Later maakte ik foto’s bij diverse reizen, dagttrips, verjaardagen, concertbezoeken, geboortes etc.
Excel
Vooral voor werk, maar ook privé, heb ik me verdiept in Excel, een app vooral bekend om de mooie tabellen die je er mee kunt maken. Maar je kunt er d.m.v. VBA, Visual Basic for Applications, ook veel taken in automatiseren.